Het secundair onderwijs in Vlaanderen zal er vanaf 1 september helemaal anders uitzien. Er zijn nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad. Die bepalen wat een leerling aan kennis, inzichtingen, vaardigheden en attitudes moet bereiken.

Vanaf de 2e graad verschillen de eindtermen per zogenoemde finaliteit: doorstromen naar het hoger onderwijs, arbeidsmarktgericht of dubbele finaliteit. Die komen in de nieuwe structuur van het secundair onderwijs in de plaats van het algemeen secundair onderwijs (aso), beroepsonderwijs (bso), technisch onderwijs (tso) en kunstonderwijs (kso).

Scholengroep HASP-O Centrum in Sint-Truiden wil leerlingen en ouders informeren bij het kiezen voor de juiste finaliteit. Omdat opendeurdagen momenteel uit den boze zijn kiezen ze voor video’s.
Daarin vertellen leerkrachten wat die nieuwe eindtermen concreet betekenen.  Wat houdt de nieuwe studierichting in? Wie komt daarvoor in aanmerking? En welke richting kan ik er later mee uit?

Op die 3 vragen gaven leerkrachten een zo bevattelijk mogelijk antwoord zodat leerlingen en hun ouders de beste keuze kunnen maken voor volgend schooljaar.
De Videoreporter maakte daar 1 minuut-video’s van zoals die van de richting Natuurwetenschappen hieronder .

Ontdek wat De Videoreporter voor uw school of organisatie kan betekenen en neem contact op. Samen bekijken we welk antwoord video op uw vraag heeft.