In het historisch centrum van Sint-Truiden ligt Hasp-O, een scholencampus van technische en beroepsopleidingen. Hasp-O is de nieuwe naam van Technicum, zoals de scholengroep vroeger heette.
Ze hadden er dit voorjaar een infodag gepland om toekomstige leerlingen kennis te laten maken met hun uitgebreide studieaanbod. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat ze deze hebben moeten annuleren.

Om hun studie-aanbod toch kenbaar te kunnen maken bij het grote publiek deden ze een beroep op De Videoreporter. In de (voor de rest compleet verlaten gebouwen van de school in de) Gildestraat werd er voor elke opleiding één leraar opgetrommeld om uitleg te geven bij de studierichting en wat praktische voorbeelden te tonen. Dat resulteerde in 12 video’s die de voornaamste studierichtingen kort en krachtig in beeld brachten.
Denk daarbij aan de opleidingen elektromechanica, industriële koeltechnieken, hout, elektriciteit of cv, sanitaire en verwarmingsinstallaties.

Uiteraard is niet elke leerkracht meteen enthousiast om iets voor de camera te zeggen. En het is ook niet iedereen gegeven om met flair en présence,en bovendien tegelijkertijd authentiek en vlot, een ingestudeerde tekst te brengen. Maar dankzij de goede collegiale sfeer in Hasp-O en cameracoaching door De Videoreporter deed iedere leerkracht dat uitstekend. Als toevoeging bij hun interviews schreven we de nodige achtergrond-info uit in enkele bindteksten.
Bekende stem én oud-leerling van Hasp-O Peter Preuveneers nam de voice-over voor zijn rekening.

Voor het volledige studieaanbod van Hasp-O Centrum en voor alle bijhorende video’s kan je terecht op hun website:
www.hasp-o.be/lesaanbod-centrum