Poetsen bij mensen thuis. daarvoor heeft VDAB een opleiding op maat. Het lijkt misschien evident, maar als je het echt goed wil doen heb je kennis van zaken nodig. In een professionele omgeving leer je de producten kennen, de manier van werken en alles wat erbij komt kijken.

Deze reportage kadert in een reeks van 7 video’s die De Videoreporter realiseert over knelpuntberoepen in opdracht van VDAB Limburg en TV Limburg. Want ook al is er een grote economische crisis, er zijn nog steeds veel openstaande jobs. Bij de VDAB zoeken ze zo bijvoorbeeld nog 441 vrachtwagenchauffeurs, 250 winkelbedienden, maar ook zo’n 600 poetshulpen. En een opleiding hiervoor is dus het ideale opstapje.

Wist jij bijvoorbeeld dat een dweil uitwringen een specifieke techniek vergt als je je polsen niet wilt overbelasten? Of dat je een emmer best altijd op hoogte plaatst om je rug te sparen?

De reportagereeks wordt uitgezonden bij TV Limburg in het programma Hallo Limburg. En kan je via onderstaande link ook bekijken:
https://www.tvl.be/programmas/hallo-limburg-vdab-item-4-een-nieuwe-job-als-poetsman-of-poetsvrouw-107072