In opdracht van De Producers maakte De Videoreporter een instructievideo voor Preventagri. Die organisatie zorgt voor het welzijn van de werknemers in de groene sectoren.

Half augustus start de jaarlijkse appel- en perenpluk in ons land. En daarvoor komen heel wat seizoensarbeiders naar ons land. Om hen op een veilige manier te laten werken maakten we een instructievideo, waarin duidelijk wordt wat wel en niet kan in Corona-tijden.

Door de coronacrisis moet je extra voorzichtig zijn bij de tewerkstelling van (buitenlandse) personeel. In het belang van het bedrijf en de sector is het belangrijk en noodzakelijk om de komende periode een aantal bijkomende preventieve maatregelen en initiatieven te nemen.

Het is namelijk cruciaal om alles in het werk te stellen opdat de werknemers in veilige omstandigheden in ons land kunnen werken en verblijven.
Denk daarbij aan het werken in verschillende bubbels, deze bubbels niet te mengen, je werkgerief labelen en dit enkel zelf gebruiken. En natuurlijk houden de seizoensarbeiders altijd best 1,5 meter afstand. Ook tussen de fruitbomen geldt deze social distance.

De opnames vonden plaats bij Fruitsnacks in Wijer.

www.preventagri.vlaanderen
www.deproducers.be
www.fruitsnacks.be